Gebruiksaanwijzing


Alle Back on Track producten moeten opbouwend gebruikt worden in het begin. Gebruik de producten maximaal 4 uur de eerste 2-3 dagen. Het lichaam krijgt op die manier de kans te wennen aan het effect wat dit materiaal geeft.

De reden dat Back on Track adviseert om te beginnen met maximaal 4 uur gebruik is omdat in het begin bij sommige paarden een zwelling kan ontstaan. Dit komt door de verhoogde bloedsomloop, wat eigenlijk een goed teken is van het effect van het keramische materiaal. Een zwelling kan al na één of meerdere uren gebruik optreden. U dient de deken de rest van de dag dan niet meer te gebruiken en de volgende dagen nog meer geleidelijk introduceren. Na de introductieperiode kunt u het gebruik verhogen naar tenminste 8 uur per dag, het liefst langer. Na al een paar uur ziet u vaak een positieve inwerking op gespannen spieren en stijve gewrichten. Bij een hardnekkig probleem kan het meerdere dagen duren, oplopend naar 10-20 dagen, voordat u het gewenste resultaat bereikt heeft.

Na de inleidende 2-3 dagen is het belangrijk om intensief met het gebruik van de deken door te gaan voor tenminste 10, het liefst 20, dagen voordat u het effect beoordeelt. Het keramische materiaal weerkaatst meer warmtestraling van het lichaam wanneer uw paard in beweging is, maar het werkt ook prima tijdens rust.

Blijf de deken gebruiken volgens een zelfbedacht patroon, of gebruik het 2 weken en pauzeer de 3de week, dit laatste om gewenning te voorkomen en om te kijken of de problemen nog bestaan. De gevoeligheid voor deze gewenning is per paard verschillend. Voor een optimaal resultaat dient de deken in direct contact met de huid te staan. Indien noodzakelijk kan er een dun katoenen laken tussen worden gelegd.

Als preventief kan de deken gebruikt worden met regelmatige onderbrekingen. Gebruik de deken 1 dag vóór en 2 dagen na een training en pauzeer daarna tot de volgende training. Gebruik als warming-up 1-2 uur vóór en 2-4 uur na een training.