Voor het welzijn van uw paard

De paardensport heeft tegenwoordig een heel ander karakter dan vroeger. Er is steeds meer vraag naar goede gezonde sportpaarden en er worden dan ook steeds hogere eisen gesteld aan het paard. Naast een goede afstamming en natuurlijke aanleg moeten sportpaarden het liefst met 3 jaar al wedstrijdervaring hebben en op 6 jarige leeftijd een nette Z proef kunnen lopen. Deze ontwikkeling zorgt er helaas ook voor dat er steeds meer en sneller blessures ontstaan. Vooral blessures aan de rug, peesblessures en blessures aan banden, ligamenten en spieren lijken veel meer voor te komen dan vroeger.

Blessures kunnen grotendeels voorkomen worden door goed stalmanagement en door de training af te stemmen op de leeftijd en het niveau van het paard. Vooral bij amateur ruiters ziet men dat deze eigenlijk de oefeningen niet goed beheersen en niet correct op het paard inwerken. Op korte of langere termijn gaat dit problemen geven. Ook een verkeerd passend zadel of scheef op het paard zitten zijn hier voorbeelden van.

Naast verkeerd stalmanagement en verkeerde training kunnen ook trauma's van buitenaf (vallen, uitglijden en vastliggen) nare blessures tot gevolg hebben.

Met de producten van Back on Track worden sportpaarden en paarden met blessures en/of problemen in spieren, gewrichten, pezen en banden ondersteund. Wetenschappelijke studies en onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat de producten van Back on Track echt werken!

De producten van Back on Track zijn namelijk gemaakt van Welltex®. Dit materiaal geeft een warm en aangenaam gevoel en geven een werking die gelijk is aan infrarode warmte. De kennis over het vermogen van keramiek om infrarode straling af te geven en de wetenschap over de pijnstillende werking van infrarood licht is gecombineerd met de vaardigheid in textielproductie. Het resultaat van deze combinatie is een weefsel waarin keramische delen zijn verwerkt. Dit keramisch materiaal heet Welltex®. Welltex® reflecteert lichaamswarmte in de vorm van infrarode straling, een energievorm die het welzijn verbetert. De reflecterende warmte kan spierspanning verminderen en de bloedcirculatie verhogen. Dit zorgt er niet alleen voor dat bijvoorbeeld sportpaarden sneller herstellen van een zware inspanning maar ook dat paarden met chronische spier- en gewrichtsproblemen aanzienlijk minder last hebben.

Door dierenarts Chris Johnston (specialist in rugproblemen) is er een studie gedaan bij Hippisch Centrum Stromsholm. Samen met Sara Grundstrom en Stina Burstrom, beiden hippisch specialisten, is er een studie ‘’beweging’’ gedaan. De helft van de onderzochte paarden kregen Back on Track dekens. De paarden zijn na 3 weken door dierenartsen en ruiters getest zonder te weten welke paarden wel en welke paarden geen dekens van Back on Track gebruikt hadden. Na de eerste testperiode hebben de paarden die eerst gewone dekens op hadden Back on Track dekens opgekregen en de paarden die de eerste testperiode de Back on Track dekens op hadden, kregen de gewone dekens op. Ruiters en dierenartsen constateren bij 8 van de 10 paarden een sterk verbeterde draf en bij 7 van de 10 paarden een verbetering in de galop. Ruiters en dierenartsen onderzochten de paarden onafhankelijk van elkaar. 

Niet alleen wetenschappelijke studies en onafhankelijke onderzoeken hebben de goede resultaten van de producten van Back on Track aangetoond, maar ook de ervaringen van onze klanten. Wij krijgen regelmatig reacties van klanten dat de sportprestaties van hun paard enorm verbeterd zijn sinds het gebruik van de producten of dat bepaalde klachten bij paarden beduidend minder zijn geworden of in sommige gevallen zelfs volledig zijn verdwenen!